3.1.2013

Ulla Appelsinin maanpuolustuslaukaisut

 
Jumalauta, näillä aukeamilla ei Jumalauta pilkata Suomea!
Ulla Appelsinin maanpuolustuslaukaisut


En haluaisi Suomesta sellaista paikkaa, jossa ei saisi puhua vaikeistakin asioista”, sanoo Ilta- Sanomien päätoimittaja Ulla Appelsin ( HS 3.1.2013) saatuaan

muutamia hämmentävän aggressiivisen sävyisiä viestejä koulutetuilta vaikuttavil­ta supisuomalaisilta ihmisiltä jotka ovat tuominneet jyrkästi kirjoitukseni. Osa on halunnut jopa kieltää koko aiheesta kirjoittamisen.”

Uma-yya Abu-Hanna kertoi Helsingin Sanomissa 30. 12. julkaisussa kirjoituksessaan elämästään Amsterdamissa, jonne hän muutti tyttärensä kanssa tämän Suomessa koh­taaman rasistisen kohtelun vuoksi.

Sitä ei Ilta-Sanomien päätoimittajan Ulla Appelsinin mielestä olisi saanut saanut tehdä. Abu-Hanna on hänen mielestään käyttänyt maatamme hyväkseen ja kiittämättömänä tuh­rannut sen kitkerällä musteellaan kiitokseksi kaikesta saamastaan hyvästä.
Kauhea juttu! Henkinen maanpuolustuksemme on vaarassa kun sananvapauttamme uhkaa jälleen yksi kaikenmaailman kikkarapäinen kynäkenraali kolmella tähdellä: ulkomaalainen, feministi ja nainen!
Ilta–Sanomat lähti puolustamaan Suomen kunniaa, päätoimittaja Ulla Appelsin varustau­tui isoin kirjaimin ja lähetti myös joukkojaan rintamalle.

29 vuotta Suomessa asuneen Abu-Hannan hyökkäys ei kuitenkaan ole ensimmäinen laa­tuaan. Kirjailija Sofi Oksanen, joka soluttautui suomalaiseksi jo syntyessään Jyväskylässä vuonna 1977 suomalaisen isän ja virolaisen äidin perheeseen, paineli muina naisina tans­kalaiseen tv-ohjelmaan marraskuussa 2009 ja haukkui suomalaisia miehiä!

Ilta Sanomat tykitti silloinkin suurin kirjaimin, (sen tulevalla päätoimittajalla) Ulla Appelsinil­la oli musteet kuumina kun hän kirjoitti kolumninsa tutulta kuulostavat ”Seitsemän kysy­mystä Sofille”(IS 28.11.2009).
Miksi monet koulutetut ihastelivat Oksasen lausuntoja?” oli kysymys, jonka perään saatiin Appelsinin ajatushautomosta kaupan päälle tuore vastaus:
No, jostain syystä Suomen pilkkaaminen on Suomessa kauhean älyllistä.”

Vastauksena kolumninsa kysymykseen ”Miksi monet tavalliset kansalaiset pahastui­vat?” Appelsinilla oli samat sävelet Sofin tapaukselle kuin nyt Abu-Han­nallekin:
Ihmiset kokivat olonsa petetyiksi, he olivat oppineet arvostamaan nuorta kirjaili­jaa ja luulivat, että tunne oli molemminpuolinen. Ja sitten Oksanen veti maton alta. Kai nyt edes se on ollut mukavaa, että Suomi tarjosi Oksaselle kodin, koulutti ilmai­seksi ja auttoi rikastumaan kirjoilla.”

Kolumnin viimeinen kysymys käsitteli sananvapauttamme. Appelsin määritteli sen rajat selkeästi Suomemme hyväksi ja päätti kolumninsa:
Asiahan on niin että kukaan ulkomaalaissyntyinen ei ole pätevä arvioimaan suoma­laisia miehiä. Vaikka he olisivat renttuja, he ovat meidän renttujamme. Ja meidän äi­jiämme eivät kyllä muut moiti kuin me itse!”

Mitäpä muuta tähän enää sanoisi, vaikka olisi syntynyt Jyväskylässä tai asunut täällä kak­sikymmentäyhdeksän vuotta kuin:

Oi, oi, paha juttu, tule, tule hyvä juttu!

1 kommentti:

  1. Jälkeläinen Tampereella kiittää! Ulla Appelsinilla on kirjoitusarvonta-automaatissaan vain rajattu määrä tekstipohjia, eikä hän millään raaskisi luopua niistä parhaimmista useammankaan käyttökerran jälkeen.
    Teknisesti ottaen Appelsin haluaisi varmaan kerätä Suomi-Perheen passin pois sangen monelta: hänellä on näkemystä ja sen kaveriksi sopiva kumileimasin. Ullan närkästysten tie on oleva raskas: vähemmistöinteligentsiamme ymmärrä ettei näitä moraalin, suvaitsevaisuuden ja kulttuuri-yhteiskuntakritiikin aihelmia ei pidä puida noin yleisesti kaikkien asianomaisten kesken vaan Perheen sisäisesti - ne ovat Perheasioita.

    VastaaPoista